Om vores kurser

Udstyr og påklædning

Klubbens udstyr

Under kurset stiller klubben følgende udstyr til rådighed:

  • Kajak og pagaj
  • Svømmevest
  • Andet sikkerhedsudstyr (pumpe og paddlefloat)
  • Spraydækken

Påklædning

Selv om luften er varm, er vandtemperaturen måske kun 10-12 grader. Derfor skal tøjet være varmt og vindtæt. Klæd dig på i flere lag:

Undertøjet kan være af uld eller kunststof. Kunststof suger ikke vand, men isolerer heller ikke. Uldtøj varmer også selv om det suger vand. Uden på undertøjet kan man bruge en tykkere trøje af uld eller tynd fleece, og yderst en vindtæt jakke. Bomuldstøj duer ikke, det suger vand og bliver koldt.

Som fodtøj kan du bruge et par neoprensko eller et par gode uldsokker. Ikke noget med snørebånd, da det kan hænge fast i fodstøtterne.

Det bedste er en våddragt med badetøj eller tights under. Klubben har et mindre antal våddragter som du kan låne. Hvis du ønsker det, så mød op i god tid den første dag – men hav alligevel tøj med, det er ikke sikkert vi har din størrelse.

Tag et ekstra sæt skiftetøj med, gerne med en hue. Det giver rigtig meget varme hvis du er blevet kold.

Solcreme, solbriller og kasket

Vandet reflekterer solen, og det er let at blive skoldet når man er ude en hel dag, så brug rigeligt med solcreme på hoved og hænder før du går på vandet. Medbring solcreme så du kan smøre dig ind igen efter frokost. Hvis solen skinner, er det en god ide at bruge en kasket med skygge og solbriller med polarisation og uv-filter.

Hvilket kursus skal jeg vælge?

Vil du gerne lære at ro enten hav- eller turkajak, så sætter vi gerne et kursus op til jer. I skal blot være minimum 4-6 personer. Prisen for et kursus er kr. 2.000 pr. person. 

Kursus i turkajakTurkajak

Turkajak er for dig, der gerne vil ro hurtigt, let og primært kortere dagsture i roligt (fladt) vand. Turkajakken minder i sin udformning om kapkajakken, dvs. den er let og hurtig på vandet og kan derfor nemmere opnå høj fart. Til gengæld er turkajakken mindre stabil end havkajakken. I turkajakken er der rig mulighed for at deltage i forskellige motionsløb.

Kursus i havkajakHavkajak

Havkajak er for dig, som gerne vil ro dagsture eller på længere sigt weekendture med oppakning. Havkajakken er mere stabil, men er til gengæld lidt langsommere end turkajakken. På længere sigt kan grønlændervending og andre sjove teknikker læres. Desuden kan kajakken bruges i mere uroligt vand og hele året – også selvom man er mindre erfaren.